En sann entreprenör under den högstes beskydd Matts Torebring

Anebyentreprenören, företagaren och bloggaren Matts Torebring har i bokform sammanfattat sitt snart 75-åriga liv. Titeln för verket är ”Matts Torebring – En sann entreprenör under den Högstes beskydd”.

– Boken börjar egentligen tio år innan jag föddes, säger Matts, som via gamla foton, berättelser och tankar skrivit om sina föräldrars liv och levene innan Matts kom till världen.

Matts Torebring En sann entreprenör under den högstes beskyddText & Foto Tobias Marbenius, www.anebynytt.se

När jag träffar Matts på tisdagseftermiddagen är klockan 15 och han har precis gjort klart dagens jobb, snart tänker han promenera mot hemmet. Matts är pensionär men arbetar kvar på det företag han en gång startade, Torebrings.
Matts startade företaget för 46 år sedan med att sälja kokosbollar men sedan dess har företaget i med- och motgång växt till ett företag som idag har cirka 15000 produkter i sitt sortiment, produkter som säljes både till privatpersoner och företag.

– Nu har jag lämnat kontorslandskapet och tagit ett mer avskilt kontor, det är lite lugnare här, berättar Matts.
Sonen Niklas och andra anställda har tagit över en del av Matts sysslor, så den sista tiden har Matts fått tid och möjlighet att skriva på sin självbiografi.

– Tanken på en självbiografi har jag haft de senaste 20-25 åren, men det är först nu som jag fått tiden till att skriva den, berättar Mats.

Varför har du valt att skriva en självbiografi?

– Jag känner att jag under livet har fått vara med om väldigt mycket, bland annat ett 10-tal ”nära döden-upplevelser”, så lite därför, säger Matts lite ödmjukt. Nu kan alltså Matts även sätta upp författare på meritlistan.

– Jag har bara gått sju år i skolan, men jag lärde mig i alla fall att alltid stavas med två l och aldrig med ett, skrattar Matts och berättar vidare att han fått god hjälp med att få boken tryckfärdig.

I boken kan man läsa om att Matts hade en tuff barndom och växte upp i en fattig miljö. Matts har varit bosatt på flera platser, men hela tiden inom Aneby kommun. När han föddes bodde hans föräldrar och de två äldre bröderna i Lotteberg i närheten av Skareda i Lommaryd socken. På ett ställe i boken står det skrivet att Matts far gav honom stryk för att han inte ville bära in den stora vedhögen som fanns ute på ladugårdsbacken.

– Mina föräldrar var snälla, men de visste inte bättre, förklarar Matts.

Lite som boktiteln avslöjar är Matts troende.
– Mina föräldrar var varmt troende och min barnatro har följt med mig in i mitt vuxna liv.

Matts Torebring utställning Torebrings Grossist nya boken

I boken som är på 400 sidor och innehåller mycket illustrationer skriver Matts bland annat om sina olika arbeten. Han var inte gammal när han började att göra affärer, första inkomsterna fick han genom att sälja skrot. I nio år av sitt liv arbetade han som skogsarbetare – men det höll på att kosta honom livet.

Boken innehåller inte bara dramatik och arbete, utan också fritid och romantik som när han träffade sin älskade Birgitta, som han år 2019 firade guldbröllop med.

Boken stäcker sig fram till september, oktober 2021. Den som läser boken får bland annat följa med familjen Torebrings på resor med husvagnen och husbilen. Mot slutet av boken får man följa bygget av deras drömhus.

Nu när du sitter med din livshistoria i din hand, om du kunde, skulle du gjort något annorlunda?
– Det var ju onödigt att slita ut mig nio år i skogen, och när det gäller hur jag författat boken så skulle jag kanske inte klätt av mig riktigt så mycket.

Matts hälsar till intresserade läsare att de är välkomna in till Torebrings i Aneby för att köpa boken, passar inte det går det även bra att beställa boken i webbshopen.

En sann entreprenör bok på bord

Några av de nytryckta böckerna ligger redo för försäljning hos Torebrings på Stigbergsvägen 7 i Aneby. Välkommen in till oss!

2022-02-18

Ring oss direkt!

Carina Torebring Carina Torebring
Order, kundservice
carina@torebrings.se
0380-478 84
Malin Hellström Malin Hellström
Internetorder, kundservice
malin@torebrings.se
0380-478 80
Stefan Grip Stefan Grip
Kaffe- Varuautomater
stefan@torebrings.se
0380-478 81
Daniel Hallgren Daniel Hallgren
Kaffe- Varuautomater
daniel@torebrings.se
0380-478 87
Niklas Torebring Niklas Torebring
Inköp, logistik, IT
niklas@torebrings.se
0380-478 82
Matts Torebring Matts Torebring
Senior
matts@torebrings.se
0380-478 83
Birgitta Torebring Birgitta Torebring
Växel, ekonomi
birgitta@torebrings.se
Växel: 0380-478 80

Support Maskiner

Kristoffer Fyhr Kristoffer Fyhr
Serviceansvarig Automater
service@torebrings.se
0380-478 88
test=;